Εκπαιδευτική λειτουργία κατά το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-21

Λόγω της πανδημίας και βάσει των ισχυόντων κανόνων, οι οποίοι απαιτούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση μαθημάτων με φυσική παρουσία, το Πανεπιστήμιο αποφάσισε ότι κατά το Χειμερινό Εξάμηνο 2020/2021 τα περισσότερα μαθήματα του Τμήματος θα πραγματοποιηθούν με τη μέθοδο της «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης».

 

Φοιτητές του Α’ Εξαμήνου Τμήματος Λογοθεραπείας:

Τα μαθήματα του Εξαμήνου αυτού θα γίνονται διαδικτυακά. Παρακαλείστε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Τμήματος για να ενημερώνεστε για τα μαθήματα. Στις ανακοινώσεις αυτές, οι καθηγητές θα σας ενημερώνουν για το διαδικτυακό χώρο του μαθήματος.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι εκτός από τα μαθήματα, την επόμενη εβδομάδα θα λάβουν χώρα και συνεντεύξεις σε καθορισμένο χρόνο. Θα ενημερωθείτε νωρίτερα για την ώρα και το διαδικτυακό ιστότοπο.

 

Φοιτητές Λοιπών Εξαμήνων Τμήματος Λογοθεραπείας:

Τα περισσότερα μαθήματα θα διδαχθούν διαδικτυακά. Παρακαλούμε να εγγραφείτε στα μαθήματα που θα παρακολουθήσετε αυτό το εξάμηνο στο eclass upatras. Από τον ιστότοπο στο eclass του κάθε μαθήματος θα λαμβάνετε πληροφορίες από τους καθηγητές σας.

 

Κλινικές Α2 & Β2

Την εβδομάδα 5/10/2020 – 9/10/2020, θα λάβουν χώρα μόνο τα Φροντιστήρια των Κλινικών Α2 και Β2. Παρακαλείσθε να εγγραφείτε στο eclass για να λάβετε πληροφορίες για την κάθε κλινική.

 

Οδηγίες για την πλατφόρμα eclass

  • Site: upatras.gr
  • Το πλήρες εγχειρίδιο φοιτητή για το eclass θα το βρείτε εδώ. Οι πιο χρήσιμες ενότητες είναι οι: «Εγγραφή σε μάθημα», «Ανακοινώσεις», «Έγγραφα» και «Εργασίες».
  • Οι πρωτοετείς φοιτητές πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα eclass, οδηγίες εδώ, επιλέξτε «Διαδικασία Εγγραφής → Προπτυχιακοί και Μεταπτυχιακοί φοιτητές». Η εγγραφή στο eclass μπορεί να γίνει μόνο αφότου οι πρωτοετείς παραλάβουν τον ιδρυματικό τους λογαριασμό από το Πανεπιστήμιο. Η παραλαβή θα είναι ηλεκτρονική και θα γίνει μετά την ηλεκτρονική εγγραφή του φοιτητή.

 

Οδηγίες για το Skype for Business

  • Η μία πλατφόρμα για τις τηλεδιαλέξεις που χρησιμοποιείται στο Παν. Πατρών είναι το Skype for Business. Οι φοιτητές μπορούν να συνδέονται στις τηλεδιαλέξεις με το Skype for Business, από συστήματα Windows, MacOS, Android ή iOS. Μπορείτε να δείτε τους αναλυτικούς οδηγούς συμμετοχής στις τηλεδιαλέξεις εδώ.
  • Για να συνδέονται στο SfB οι πρωτοετείς φοιτητές, που δεν έχουν παραλάβει τον ιδρυματικό λογαριασμό τους μπορούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες εδώ.

 

Οδηγίες για το Teams

  • Η άλλη πλατφόρμα για τις τηλεδιαλέξεις που χρησιμοποιείται στο Παν. Πατρών είναι το Teams. Οι φοιτητές μπορούν να συνδέονται στις τηλεδιαλέξεις με το Teams, από συστήματα Windows, MacOS, Linux, Android ή iOS. Μπορείτε να δείτε τους αναλυτικούς οδηγούς εγγραφής σε μαθήματα και συμμετοχής στις τηλεδιαλέξεις εδώ.
  • Για να συνδέονται στις τηλεδιαλέξεις με το Teams οι πρωτοετείς φοιτητές που δεν έχουν παραλάβει τον ιδρυματικό λογαριασμό τους, μπορούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες εδώ.

 

Τεχνική υποστήριξη

Για την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη λειτουργεί αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή (2610997777), και αντίστοιχα ηλεκτρονική διεύθυνση (so@upatras.gr).

 

Σύνδεσμοι προς τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου