Στόχος του Τμήματος είναι η παροχή άρτιας εκπαίδευσης, η διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας, και η προσφορά στην Κοινότητα. Τα μέλη του Τμήματος και οι φοιτητές παρουσιάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τα αποτελέσματα των ερευνών τους αλλά και τις κλινικές τους ικανότητες στην ευρύτερη κοινότητα.  Ακολουθούν πρόσφατες δράσεις.

 

3 Δεκεμβρίου 2021

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών έχει οργανώσει μία σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Φοιτητές του Τμήματος συνέθεσαν και μελοποίησαν ένα τραγούδι με τίτλο «Μην ξεχνάς να με αγαπάς» το οποίο απέδωσαν και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Παράλληλα οι φοιτητές σχεδίασαν φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό τα οποία διένειμαν στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, στο Κουκούλι, καθώς και στο κέντρο της Πάτρας.  https://drive.google.com/file/d/1s2HWmpmsAqqK_8COfJN2EN3yiaSxQfEl/view?usp=sharing.

 

 

 

18 Οκτωβρίου 2021

Το Τμήμα Λογοθεραπείας και το ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας συνδιοργάνωσαν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων για την Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή».  Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος  Ελευθερία Γερονίκου και Αρχόντω Τερζή μίλησαν σε εκπαιδευτικούς και γονείς παιδιών Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης για τη γλώσσα και τα ελείμματά της στην περίπτωση της Ειδικής Γλωσσικής Διαταραχής, καθώς και για τρόπους υποστήριξης των μαθητών.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν και ενδιαφερόμενοι από άλλες περιοχές της Ελλάδας και ακολούθησε συζήτηση τόσο με εκπαιδευτικούς όσο και με γονείς.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://bit.ly/3lZpLSwη  
ή Εκδήλωση Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή

 

21 Σεπτεμβρίου 2021

Στο πλαίσιο του Ερευνητικού Έργου «Εργαλεία ανίχνευσης της Θεωρίας του Νου και της γλώσσας για ελληνόφωνα και γερμανόφωνα παιδιά» έγινε διαδικτυακή παρουσίαση του εργαλείου που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου. Ακολούθησε σχολιασμός και συζήτηση με το ακροατήριο, το οποίο αποτελούσαν λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι και παιδοψυχίατροι που ασχολούνται με τον αυτισμό. 

Πρόσκληση